LEIPÄTEHTAASTA UPEAKSI TYÖTILAKSI

Talentedin uudet, upeat työtilat Leipätehtaalla Kalliossa kävivät läpi massiivisen remontin syksyllä 2020. Tiloissa toimi aikoinaan leipomo, mikä antaa Talentedin toimistolle ainutlaatuisen luonteen. Huonekorkeus on paikoin 6 metrissä, kauniit ikkunat vievät ajatukset tehdasmiljööseen ja koko Leipätehtaan rakennus henkii vanhan ajan rosoista tunnelmaa.

Sisustussuunnittelun tavoitteena oli saada teollinen tila tuntumaan kodikkaalta ja helposti lähestyttävältä. Ennen tunnelman määrittelyä työstimme ensin kuitenkin pitkään tilan pohjapiirrosta Talentedin työskentelytapoja tukevaksi. Koska tila oli projektin alussa aivan alkutekijöissään, pääsimme itse vaikuttamaan aivan kaikkeen – alkaen parven, vessojen, keittiön, neukkareiden ja työtilojen sijoittelusta sekä sähkösuunnitelmien speksaamisesta. Tilaan saatiin vetäytymistilana toimiva parvi, runsaasti neuvottelutilaa ja avarat työtilat toiveiden mukaisesti. Myös kaikki materiaalit valittiin projektiin juuri Talentedin näköiseksi ja tuntuiseksi – paljon pehmeitä, lämpimiä, kutsuvia ja kodikkaita pintoja ja kalusteita. 

Tiloja piristää myös valtava määrä kasveja, joista osa on aitoja ja osa silkkisiä. Näiden sekoittaminen osoittautui parhaaksi ratkaisuksi, koska sijoitimme osan kasveista niin hankaliin paikkoihin (kuten vessojen, parven ja Frameryn katolle sekä keittiön kaappien päälle), ettei niiden kastelu ja hoito olisi onnistunut. Sen sijaan aidot kasvit ihastuttavat ikkunalaudoilla ja perinteisesti maankamaralla.

PROJEKTIN SPEKSIT

Asiakas         Talented Solutions Oy
Tila                 Toimisto
Neliöt             450 m²
Vuosi              2020
Linkki             talented.fi

GALLERY

PHOTOS BY
TIMO ITÄLÄ & LOTTA SYDÄNMAA